Kinnarp/Slutarps IF - Folkabo IK 3-3 (1-1)
Mål:

0-1 (2) Straff Elvedin Kusturica, Ass: Olle Svensson
2-2 (59) Elvedin Kusturica, Ass: Jakob Rydén
3-3 (89) William Nilenfjord, Ass: Abel Yebiyo

Folkabo fick en drömstart i mötet med Kinnarp/Slutarps IF på Kinnemo. När Olle Svensson blir bryskt tilltagen i straffområdet. Så avvaktade domaren om Karim Golestani skulle sätta andra läget. Men skjuter på en försvarare. Domaren pekar på straffpunkten. Där Elvedin Kusturica var resolut och satte sitt första för säsongen, och Folkabo tidigt i 1-0 ledning efter 2 minuter,

Efter målet så har Folkabo riktigt svårt att få tag på bollen. Den fina träningen laget gjorde i torsdags med att behålla bollen inom laget och tålamodet. Var som bortblåst till dagens match. Hemmalaget hade betydligt lättare med denna uppgift och förde spelet. Försvaret i Folkabo gör det svårt för hemmalaget att komma till chanser. Tyvärr så tvingas Folkabo redan efter några minuter byta Hugo Lundell som skadade foten. Som om eländet med återbud och skador sätter käppar i hjulet så blev detta inte en lättare uppgift.

När Kinnarp/Slutarp kvitterar till 1-1 i den 33:e minuten. Så går Fredrik Östlund sönder ånyo i kassen. När han redan innan friläget ville byta. Så kan Kinnarp enkelt komma fri på en långboll och runda Asper i kassen. Då fick Alvedin Dindic hoppa in som reserv och vakta kassen.

Mycket dueller och kamper under matchens gång. Där domaren tillät tufft spel, och hade en bra nivå. Ställningen var 1-1 efter första halvlek.

4 minuter in i andra så tar hemmalaget ledningen med 2-1. Då man får komma igenom vänsterkanten påtok för enkelt och kan avancera in i straffområdet och relativt enkelt placera in bollen i mål bakom Alvedin.

Folkabo börjar få till lite mera spel i andra halvlek och hotar betydligt mer än i första. Det ger resultat i den 59:e minuten. När Jakob Rydén passar fram bollen till Elvedin Kusturica som från 25 meter dunkar upp bollen i krysset till 2-2.

Folkabo är nära att ta ledningen flera gånger om när Fredrik Ellström är nära att nicka in bollen på Elvedins hörna. Men går tätt utanför stolpen. Kinnarp har en bra chans från nära håll som Alvedin i kassen gör en benparad som går till hörna. Varpå den hörna så missar Folkabo markeringen på en Kinnarpare som helt enkelt få hoppa upp och skarva in 3-2 målet i den 64:e minuten.

Tuff uppgift att jaga en kvittering, Lite byten och ett vilt stretande Folkabo jagar nu kvittering, och vilka lägen man nu skapar mot hemmalagets målvakt. När Kinnarps mittback lägger sig ner och vill byta, så kastar hemmalaget igång bollen. Det leder till att en långboll letar sig fram till Elvedin Kusturica som kommer helt fri med målvakten och drämmer bollen över målet. Sådana lägen måste förvaltas bättre.

Men det gyllen läget kommer i slutet när Folkabo jobbar till sig en frispark via Oscar Sand. Elvedin Kusturica fick lägga frisparken två gånger. Vilket var tacksamt när domaren måste blåsa igång spelet efter en varning. Bollen letar sig fram till Abel Yebiyo som nickar bollen mot målet som skarvas vidare av William Nilenfjord som kvitterar till 3-3 i den 89:e minuten. Som blev slutresultatet denna afton.

Starkt att komma ikapp och få med oss en pinne. Men det borde nog vart 3 med dom chanser som vi bränner idag tyvärr. Men och andra sidan skall vi vara glada att vi inte släpper in mer mål när vi får ställa en utespelare i målet. Men betydligt skönare att få med sig en pinne såhär som idag. Än förra hemmamatchen mot Fågelås som kändes som rena rama rånet. Ny match på Lördag hemma mot FC Skövde.