FIK:s oförmåga att stänga matcher - slutade med 1 poäng

1-0 (3) William Nilenfjord, Ass: Dennis Murguz
1-1 (23) Gabriel Fredrikssson
2-1 (74) Karim Golestani, Ass: William Nilenfjord
2-2 (84) Johan Apel

Bottenmöte på Skedevallen denna torsdagskväll. Ett Vartofta som Folkabo genom decennier alltid gått vinnande ur. Men denna gång vart 3 poäng tillslut 1 pinne tack vare Diego Larssons räddning i slutet.

Folkabo hade som mål att komma ut fokuserade och göra en mycket bra start. Det var man verkligen inledningsvis, när Folkabo för en gångs skull tog ledningen redan efter 3 minuter. Ett mönsteranfall där Dennis Murguz mycket vackert vann sin nickduell och serverade en helt ren William Nilenfjord som fick massor av tid att placera in sitt första mål i Folkabotröjan till 1-0.

Efter målet så tyvärr börjar vi ånyo gå ner i tempo. Vartofta försöker slå långbollar gång på gång. Men var tämligen ofarligt, men försvaret i Folkabo uppträde riktigt virrigt med solen mitt i ögonen. Så blev det felbeslut som bäddade för distans skott som var missriktade.

Tyvärr lyckas vi släppa in ett mål på en fast situation. En frispark som lyfts in som nickas mot Diego som sträcker ut sin högerhand och räddar ett givet mål. Men returen får han inte tag i utan blir istället sparkad på handen och tappar kontrollen på bollen. Returen skickas in i mål, ett mål som borde dömts bort. Men domarnivån ikväll var under all kritik.

Vi får tyvärr inte spela ihop den startelva vi vill ha på plan. Vi tvingas tidigt till ett byte och får möblera om i laget som tidigare matcher. Vilket gör det svårt för oss att få ihop ett bra spel. Folkabo försöker och denna match så har vi lite mer tid med bollen och kan få rulla lite boll i försvaret. Första halvlek slutar oavgjort 1-1.

Andra halvlek är en riktig hawaiimatch med mängder med felbeslut och felpass. Underhållningsvärdet var riktigt lågt, Det såg nog länge och väl ut att det skulle bli 1-1. Men sista kvarten tog matchen fart igen.

Först så gav Karim Golestani Folkabo ledningen till 2-1. William Nilenfjord väggspelade snyggt och elegant med Karim som kommer fri och placerade in bollen i det vänstra hörnet i den 74:e minuten.

Efter det så var det fullt fokus att kunna försvara ledningen. Vartofta tryckte på och spelade på två backar, omställningsläge fanns. Men återigen tvingas vi byta spelare på viktiga positioner som skulle bli matchavgörande tyvärr.

83:e minuten så lyckas Vartofta komma igenom på högerkanten och får in en boll som skickas mot Diego som tar stenhårt i stolpen. Minuten senare så går Daniel Malmberg omkull på mitten och får inte frispark. Anfallet leder senare till en hörna, som Johan Apel når högst på och nickar in 2-2.

Riktigt tungt att släppa in det målet med så lite tid kvar. Det var nära att 3 poäng kunde bli 0. När Vartofta med 3 minuter kvar får ett friläge. Avslutet går lågt mot det vänstra hörnet. Men Diego Larsson kliver fram med en matchavgörande räddning och får en hand på bollen och lyckas fånga in bollen i famnen.

Matchen slutar 2-2. Facit i hand så är det surt att tappa 3 pinnar som kunde vändas fort till ingen alls. Så en vunnen poäng får man nog se till dagens insats som godkänt. Fast ändå skall vi kunna avgöra denna match betydligt mycket tidigare.

Stort plus idag till Fredrik Ellström som gör en klockren match som mittback idag. Diego Larsson med sin viktiga räddning i slutet. William Nilenfjord kliver fram med både ett mål och en målgivande passning.